zaterdag 16 september 2017

Klimaatmisdaadvandedag: feestje van pur en piepschuim


Vrijdag 15 september: het was een prachtige dag. We gingen een tijdelijke midgetgolfbaan bouwen en een tijdelijk reuzendambord op het lege bouwterrein van de Noord-Zuidlijn tegenover de sluis. Golfsticks en ballen waren heel klimaatneutraal en gratis tweedehands geregeld, maar hoe maak je binnen een paar uurtjes zonder geld uit te geven en met hulp van één jongetje een mooie baan? Natuurlijk het liefste met alleen maar oud bouwmateriaal, alleen: dat lag er niet meer.

Apentrots was Luc (de bouwer) dat hij bij de lokale bouwmarkt voor de bouw en het dambord gratis mocht winkelen. Met een busje vol piepschuimplaten, plastic afvoerbuizen, purschuim en verfspuitbussen kwam hij aan. En dat werkte inderdaad wonderwel.

Hij had ook veertig blauwe emmers bij zich en in no time trokken we uit de bouwkeet 100 grijze tapijttegels waar we een dambord mee konden uitzetten. Dan ga je dus even niet zeuren over duurzaamheid en klimaatdaden. Net als bij die diëten, waar je één dag per week mag zondigen. Het is zelfs bewezen dat één zondige dag niet erg is. 'Je moet wel heel veel eten wil je structureel een halve kilo aankomen.' Zie o.a. https://www.beautify.nl/onderzoek-wijst-uit-een-dag-verschrikkelijk-zondigen-tijdens-je-dieet-is-dus-geen-enkel-probleem/

Dus genieten we, de baan mogen we zelfs laten liggen, voor misschien een andere keer. En dan is ie ineens super tweedehands. Bovendien wakkert hij het gesprek aan. Over duurzaam midgetgolfen, over hergebruik, zelfs over pur en piepschuim. Wist je bijvoorbeeld dat er ook plantaardig piepschuim bestaat, bio-foam? Sinds vrijdag weet ik het. Helaas nog niet goedkoop bij de bouwmarkt, maar dat is niet onze schuld, of die van de bouwmarkt. De veertig emmers hebben we trouwens ook gered en de vloertegels zijn allemaal keurig teruggelegd in de bouwkeet na afloop.

Wie zijn huis nog wil isoleren: aan de sluis ligt ideaal bouwmateriaal: gratis af te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten